Правилният избор за детски сандали - подготовка за лятото

Правилният избор за детски сандали - подготовка за лятото

Как да направите най-добрия избор на модерни, удобни и качествени сандали за вашето дете?

Детските сандали са тип обувки, които детето ще носи често - в детската градина, на занималнята, на разходки, затова е важно модела да бъде с високо качество. Не винаги, обувки които са удобни за вас, са подходящи и за децата. Вестибуларният апарат на децата все още не е напълно формиран, следователно крачето трябва да бъде здраво закрепено, така че сандалът да не се изхлузва и сваля по време на активни игри. Препоръчително е за детски обувки да избере сандали със стелка, поддържаща свода на крака. Ортопедичната стелка, която поддържа свода на стъпалото, подпомага детската опорно двигателна система да остане стабилна.

Походката, стойката, свода на стъпалото тепърва се формират у децата, затова е необходимо да обърнете внимание на тези важни малки неща, при избора на точния модел сандали.

Когато купувате обувки за дете, изберете размер, малко по-голям от крака на детето. Разликата не трябва да надвишава 1-1.5 сантиметра, защото това води до изместване на опората на супинатора и образуване на неправилна походка. Това трябва да се прави не от съображения за икономия, а защото децата се чувстват неудобно в обувки, които плътно прилягат по крака им.

С изключително внимание избирайте сандали за деца на 1 - 2 годинки, тоест за деца които правят първите си стъпки. Не се препоръчва най-малки деца (до една година) да носят обувки дълго време, оптимално по 2-3 часа на ден. Костите и връзките на бебетата са толкова неоформени, че дори меките, в очите на възрастен, обувки могат да ги повредят.

Когато детето вече започва да прави първите стъпки, при избора на обувки е по-добре да се съсредоточи върху сандалите. Съвременните модели позволяват този тип детски обувки да бъдат едновременно свободни и здраво закрепени към крака.

Сандалите за по-малки деца са проектирани така, че да предпазват пръстите и петите от нараняване и в същото време да позволяват на кожата да диша. Детските сандали трябва да бъдат изработени от естествени материали. Колкото по-меки и удобни са обувките, толкова по-лесно е детето ще се научи да ходи.

Грижата за крачетата и стъпалата на малчуганите е основна цел за родителя, затова изберете най-правилните сандали за вашето дете, така че то да расте здраво и да стъпва уверено!

Снимки