Мъжки обувки - Вие най-добре знаете кой е най-удобния за вас модел

Мъжки обувки - Вие най-добре знаете кой е най-удобния за вас модел

Отдавна минаха времената, в които мъжът разполагаше с по 1 чифт обувки за всеки сезон, докато неговата половинка усърдно „стопанисва“ своя препълнен с боти, чехли и маратонки гардероб. Всъщност според британската агенция за маркетингови проучвания “Mintel” нещата стоят точно обратно – съвременният мъж изразходва значително повече финанси за обувки, отколкото жената. Разбира се битката за брой чифтове вероятно все още е в полза на нежния пол, но за сметка на това, когато господата си избират обувки, избират само най-доброто!

Ако и вие сте сред тях, то сте дошли на правилното място.

Съвременният мъж трябва да разполага с няколко чифта обувки за всекидневието, както и за всеки сезон. Присъствието на поне 1 чифт елегантни обувки в гардероба ви също е задължително, независимо дали сте спортна натура или обичате комфорта. Желателно е да бъдат от естествена кожа, за да придадат необходимата сериозност и стил, тъй като поводът за тяхното носене вероятно ще бъде официален. В случай, че наистина не се чувствате комфортно с подобен тип обувки, то тогава може да направите „компромис“ с не толкова стриктен модел и да си изберете обувки от естествен велур или набук. Материята е много по-лека, мека и разтягаща се в сравнение с естествената кожа, така че определено ще се чувствате по-комфортно, като същевременно поддържате необходимия имидж и излъчване.

Разбира се спортните обувки, маратонките и кецовете са най-предпочитани сред мъжете, така че тук едва ли има нужда от коментари и съвети. Вие най-добре знаете кой е най-удобния модел за вас. Говорейки за удобство няма как да не добавим и чехлите в списъка с „любими“, а защо не и в количката ;). Чифт кожени сандали също ще ви бъдат от полза през горещите дни, а и напоследък производителите предлагат просто страхотни модели. Лятото е сезон на цветовете, късите панталони, тениските и като цяло на удобството и спортния стил. Някои от мъжете обаче държат на имиджа си и искат не само да се чувстват добре, но и да изглеждат стилно. Летен спортно-елегантен панталон с ризка и чифт мокасини от естествен велур или кожа  ще ви придадат необходимия стил и комфорт през топлите месеци.

Дъждовните и студени сезони по правило са непредвидими и затова е добре да се снабдите с няколко чифта обувки. За предпочитане е да бъдат изработени от естествена кожа, тъй като тя е най-надеждна и подходяща за влажни настилки. Спортни обувки с Gore-Texтехнология също е добра опция.

Много мъже не са наясно с факта, че обувките, изработени от набук и велур също са водонепромокаеми. В случай, че обичате да изглеждате прилежно и през студените дни, не пропускайте да им обърнете внимание при покупка.

И на последно място, но не и по важност - уверете се, че разполагате с поне 2 чифта боти, ботуши или други високи обувки, за да не възкликнете при първия сняг с характерния народен израз „Зимата отново ни изненада!“ ;)

Снимки