Дамските обувки - мода и удобство във всеки сезон!

Дамските обувки - мода и удобство във всеки сезон!

Едва ли  някой ще оспори факта, че когато става въпрос за обувки, жените са тези, които оценят най-добре тяхната важност за цялостното облекло и излъчване. Съвременната жена води далеч по-активен живот, отколкото в миналото. Тя е съпруга, бизнес дама, домакиня, приятелка, майка и много други. Динамиката и различните роли в ежедневието, които играе всяка жена съответно изискват да разполага с богат избор от обувки в гардероба си.

Производителите на обувки разбира се разполагат с огромно разнообразие от предложения, обхващащи всеки сезон, повод, вкус и стил. От друга страна обаче, това може да създаде известно затруднение при избора на правилните обувки. За щастие съществуват така наречените „неписани стандарти“, които с времето са се доказали като ефективни и подходящи за определени ситуации. Тук ще разгледаме основните от тях.

Маратонки, платненки и кецове са най-честият и предпочитан избор за обувки за ежедневна употреба. Те са подходящи за разходки в свободното време, спортуване, пазаруване, отмятане на списъка със задачи и всички други динамични дейности, изискващи повече ходене. През последните години кецовете на платформа също набират широка популярност, придавайки „щипка стил“ към удобството на ежедневните обувки. Обувките тип „балерина“ са друг подходящ избор за ежедневието или през свободното време. Маратонките от своя страна предлагат богато разнообразие от технологии при производството им, което ги прави предпочитани в много случаи. В зависимост от ситуацията и предназначението им, те могат да бъдат с висока или тънка подметка, кожени, текстилни, с връзки или без, цветни, изчистени, високи, ниски и много други. Всеки знае удобството и комфорта, който ни доставят чифт платненки, така че няма смисъл да ги коментираме. Тяхната лекота, гъвкавост и разнообразие се е доказала многократно през годините и това ги прави предпочитани, особено сред подрастващото поколение.

Обувките на ток са може би най-често срещаният избор за по-официални поводи като делови срещи, коктейл партита, банкети, елегантни вечери или работа в бизнес среда. Всяка жена знае тяхното магично излъчване и стилния завършек, който придават на цялостното облекло и визия. В зависимост от ситуацията и личните предпочитания, обувките на ток могат да бъдат кожени, велурени, лачени;  с тънък, дебел, висок или нисък ток;  със или без  закопчалка на глезена и много други.

Богатият избор от предложения за избор на дамски летни обувки е изключително разнообразен и способен да задоволи и най-големите капризи. Те могат да бъдат високи, ниски, на платформа или ток, отворени, затворени, със закопчалки или връзки, кожени, велурени, текстилни и така нататък. Чехлите и сандалите и сандалите за горещите летни дни както знаем са любими и на двата пола.

За студените месеци изборът е основно между кубинки, боти и ботуши. Ограничението да се носи определен тип обувка, обаче далеч не означава ограничение на разнообразието от предложения. Ботите тип „Челси“ са предпочитани и носени от много жени. Характерно за тях е липсата на връзки, която е заменена от еластичен страничен панел. Това ги прави гъвкави, подвижни и удобни, което за студените сезони си е направо лукс! Дамските боти до глезена също са предпочитани и често носени от жените през студените месеци. Те споделят повечето от качествата на „челси“ ботите, с изключение на еластичната част от обувката. Ботушите са най-подходящи при дъжд, сняг или много ниски температури. В зависимост от метеорологичните условия и лични предпочитания те могат да бъдат с височина под или до коляното. Като материя най-често се изработват от естествена кожа, велур или набук. От вътрешната страна могат да бъдат с различни стелки и подплати като пух, вълна, кожа и текстил. Така наречените „военни кубинки“ са подходящи при обилни валежи. Обикновено те са кожени, с връзки по цялата им височина и високи подметки, които максимално изолират стъпалото от студената и влажна настилка, осигурявайки необходимата топлина и стабилност при носене.

Многообразието от дамски обувки далеч не се побира и изчерпва с тази статия и затова нашият последен и най-добър съвет е да посетите любимият си магазин и да се насладите на разнообразните предложения от модели за всякакъв вкус и повод.

Снимки